Livsnjutarens vardag 4 Steka hamburgare
Att steka hamburgare är naturligtvis en lika underskattad livsnjutning som att koka korv. Förstå-sig-på-arna radar upp anledningar mot denna ädla rätt, men låt dig inte luras!
Liksom med kokt korv går hamburgare relativt snabbt att tillbereda, det blir gott och hela familjen blir nöjd. Finns det mot all förmodan någon vegan i din familj, får du väl hitta något sojasubstitut, eller byta ut vederbörande mot en livsnjutare. Bor du i Norge går det som vanligt bra att steka kyckling i stället.
Även om Mc Donalds kan vara ett ganska bra alternativ en stressig dag eller på resa (mycket bättre en de infettade vägkrogarna) är det att föredra att göra hamburgarna själv. Som vuxen slipper du frustrationen med köande och ångesten i mötet med clownen Ronald. Minns att han inte är mindre farlig än alla andra clowner där ute! En annan fördel är att det sparar in på hjärtattacker då du slipper smällarna från ballonger som går sönder i bilen under hemtransporten.
En obehaglig bieffekt av det är att barnen blir ledsna och fördelarna du vann med hamburgerbesöket byts då snabbt ut mot otröstliga barn.
Om du i stället tar dig tiden att göra och servera läckerheterna hemma vinner du många fördelar.
Dels framstår det som en mer riktig middag, du slipper ballonger och du kan dessutom få de yngsta att delta i tillagningen. Det är en väldigt bra inkörsport för dig som vill snärja kommande livsnjutare i nästa generation.
Stå nu inte och baka hamburgerbröd, det är livet för kort för. Däremot måste du se till att du har färska och stora bröd med sånt där strössel på, vad nu det kan heta. Halvgammalt bröd förstör hela upplevelsen.
Köp 100% färskt nötkött, gärna över disk. Har du rätt grejor mal du kött själv. Blanda köttet med kryddor. Använd salt (Havssalt är bra), svartpeppar, cayenne och chili. Ingenting annat! Forma köttet i storlekar som varje familjemedlem själv önskar (ännu en oslagbar fördel). Nu kan du också steka efter olika önskemål för det är inte alla som vill ha genomstekt kött ens om det är hamburgare.
Om du orkar och vill göra det festligare delar du tvättade potatisar med skal i klyftor, lägger på i ett oljat ugnssäkert fat och kryddar med färska örter, salt och svartpeppar. Kör det i ugnen på lagom temperatur tills de är klara, nämligen när de fått färg och inte smakar mjöligt eller är för hårda.
Servera aldrig pommes till hamburgare, det lämnar vi åt kedjorna som inte har tid eller råd med annat!
Hamburgaren läggs upp på ett grillat bröd tillsammans med ketchup, senap, salladsblad, en smal tomatskiva, rå lök och smält ost. Cheddar och whiskeycheddar i rikliga mängder. Använd alltid ren majonäs i stället för dressing.
Eftersom vi inte är på "macen" behöver vi inte ta bort gurkan från burgaren. Vi lägger helt enkelt inte på någon från början.
Till hamburgare dricker vi Coca Cola eller hemmagjord milkshake.
Kommentarer
Trackback