Selektiva nyheter i Ankeborg

 

Borgmästaren och chefredaktören på Ankeborgsnytt går nu ut med en svart lista på altenativa nyhetssajter som man anser skapa fake news och som inte är seriösa. Det vill säga högerorienterade eller folkligt förankrade nyhetsplattformar.
 
 - Det är ett led i arbetet mot deinformation och för faktabaserad nyhetsförmedling, säger borgmästaren Skattlund i en kommentar.
 
Vi fick en intervju med den ledande tidningen i staden.
Chefredaktören på Ankeborgsnytt, P von Worlowsky anser att det finns ett hot från bruna och mörka krafter i demokraturen som måste slås tillbaka. I en perfekt värld skulle sociala medier stoppa allt som är ett hot mot mainstreammedia och alla människor skulle köpa papperstidningar med rätt nyheter.
 
- Demokraturen?
- Ja, hehe, fel sagt jag menar såklart demokratien, rättar sig vonWorlowsky.
- På vilket sätt är alternativa nyheter ett hot mot mainstream media menar du?
- Vi inom riktiga media för en ständig kamp för rätt saker. Vi vill att klimatet ska tas till vara, vi vill att svenskar ska veta att de har de bra och vi vill att tåget ska tuffa på. Det gynnar ingen att skapa polarisering i samhället där grupp ställs mot grupp.
- Jag har inga följdfrågor på det så jag går raskt vidare som Skavlan skulle ha gjort. Har ni fått stöd av några personer för ert aggerande.
- Absolut. I skrivande stund stöds vår linje av åtminstone fem partier,eller snart en sådär 20 procent av den del av befolkningen som inte har tid att ta ställning. Av gruppen som inte vet stöds vi nog snart av 45 procent egentöligen.
- Några kändisar som är med på tåget?
- O, ja! KlimatHans, bloggaren brunhår, skådespelarna Hugginger, Stenröse och Kjelle Berka. Egentligen kan man säga att alla som vi internt kallar för kändisadeln är på.
- Varför det.
- Vi tror att när man har lyckats att få en stor publik och en stor plånbok så minns man ändå sin bakgrund som t.ex. kommunist på scenskolan. Men man har möjligheten att ekonomiskt fjärma sig från verkligheten och se den senaste rollen man gjorde som verklighet. Det kanske låter dumt men det blir ju rätt i slutändan.
- Ja, jag jobbar ju inom publik service på AnkeborgsTV och har liknande erfarenhet så jag ställer inga följdfrågor nu heller. Men till sist hur kom nii fram till att ni skulle jobba mot dessa strömningar på just detta sätt?
- Vi hade faktiskt ett stormöte efter att vi hade identifierat problemen.
- Vad var problemen?
- För det första att vi inte längre kan selektera nyheter för att kväva problem och protester i sin vagga, Folk börjar tro att det finns andra akuta problem än miljön. Det kan i en förlängnig leda till att gemene man anser att saker inte fungerar som det borde och då är vi oerhört illa ute.
- På vilket sätt?
- Man (gemene man) tror att andra millitanta grupper än högern är en fara, man tror att landsbygden behöver leva eller något så horribelt som att kärnkraft kan lösa miljö och energiproblem. Till slut börjar man tro på att grannens dotter faktiskt våldtagits, att barnen rånats och att ICA rånas.
- Så resultatet av mötet blev?
- Om man inte kan selektera måste man förbjuda.
- Tack. Lycka till!

RSS 2.0