Företagspolicy

Lunam Företagssäkerhet AB              2011-08-14            Mia Lundin Ljungblad

Personalenheten                                                                        

Rotel 5:2


Angående policy och regelverk inom företaget

Det har kommit till företagets kännedom att Ni i Ert arbete har uppvisat bristande kunskap och förståelse för företagets kultur och policy.

Vi visar därför till anställningsavtal, personalmöten, lokala instruktioner, företagets policy samt utvecklingssamtal och vill med detta klarlägga nedan stående regler och policy. Vi hoppas därmed att kunna räta ut eventuella frågetecken samt att på ett klart och tydligt sätt informera Er om Ert ansvar, Era arbetsuppgifter samt Era rättigheter. Vi utgår ifrån att Ni efter detta kommer att följa policyn och att vi därmed slipper att vidta ytterliggare åtgärder i ärendet.

1. Transporter i tjänst

Företaget står för transporterna i tjänsten och har därför investerat i en bilpark. Ni är tilldelad en VW Passat turbo med businesspaket. Det är därför inte acceptabelt att Ni i stället använder MB Slk 350. Argumentet att den, som Ni uttrycker er, "gör Er kvinnlighet mer rättvisa" är inte ett hållbart skäl.

2. Arbetstid och lön

Som framgår av Ert anställningsavtal är Ni "behovsanställd". Detta innebär att vi inte är skyldiga att ge Er fler timmar än vi önskar, normalt 200-250 timmar/månad. Ni har också rätt att säga nej till arbete som överstiger 250/timmar per månad. För Er trygghet utgår en normal månadslön för de månader som Ni arbetar inom detta intervallet. Givetvis drar vi av på lönen de månader då ni inte kommer upp i tvåhundra timmar.

3. Övertidsarbete och övriga ersättningar

Arbete över 250 timmar/månad är att betrakta som övertid och därmed frivillig om inte särskilda omständigheter föreligger. Övertid är inte tillåtet i företaget och lämnas därför oavlönat. Av jämnstäldhetsskäl kommer däremot en ersättning att utgå till Er make för denna övertid.

Ersättning utgår också i form av naturella tjänster från arbetsledningen, med hänvisning till vigselbevis.

4. Uniformering och egenvård

Företagets uniform skall användas. Det är alltså inte tillåtet att använda egna persedlar så som rosa skjorta och lila byxor bara för att "de är mer moderiktiga och dessutom sött" som ni framhåller. Om ni är tveksam finns det en förteckning över vad som gäller som uniform på varje arbetsplats. Notera att det inte står något om att BH ska bäras!
Vi ber Er också notera att produkten deodorant faktiskt finns på marknaden sedan lång tid tillbaka.

5. Förhållande till kund

I det dagliga arbetet representerar Ni företaget gentemot kund. Det innebär att Ni förväntas uppräthålla en professionell hållning för att ge ett säkert och stabilt intryck. Det är följdaktligen inte tillåtet att boja kundernas personal med rosa muddbojor även om det bara är "en kul grej" som Ni säger.
Det är inte heller acceptabelt att ta ett "glas med personalen" under arbetstid med hänvisning till att "bartendern är ju ändå alkis".


6. Tystnadsplikt

Vi erinrar om att Ni har tystnadsplikt gentemot kund. Vårt företag står och faller med vår seriositet och diskretion. Ingen har behov av att veta om eventuella lekar som Ni företar på fritiden. Även om det är "spännande BDSM, eller kul med män i klänning".


Ovan nämnda regler är absoluta. Vi erinrar om att brott eller upprepad avvikelse från denna policy kan leda till skriftlig erinran, skriftlig varning och i förlängningen uppsägelse av både det ena och andra.
Vi påminner också om att ert fackliga ombud, tillika ägare och VD bara nås på telefon i positiva ärenden.

Med hopp om ett fortsatt bra samarbete.

Stockholm som ovan.


Karl Ljungblad Lundin




Kommentarer
Postat av: Draken

Verkar vara som vanligt....

2011-08-14 @ 20:02:15
Postat av: Fru(strerad)

Du de där pappret du hänvisar till....e de de vi fick av prästen???? Jag litar inte på honom, skulle vilja få de granskat......;)

2011-08-16 @ 23:28:55
Postat av: Kalle Anka

Kära draken! Vu har ett kontrakt till dih med!

Kära FRUstrerad, kan det inte vara så att din man är den som är mest frustrerad???

2011-08-16 @ 23:44:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0