Bar-bystat


Trots att min fru Mia försäkrat sig om att det stod "Best Tools" på både såg och yxa som hon inhandlat, anade jag besvikelsen hos Sven-Olof och Magnus. Till och med ett hånleende bredde ut sig över läpparna när de högg tag i sågen som mest såg ut som en leksak i SO:s stora famn.

Annars gick ju planen ganska bra. Att bjuda in de bästa hantverkarna, och Magnus, dagen före bröllopet för att få dem att ordna en bar av en gammal kökssoffa i trä. Det gick bara lite långsamt. Så fort soffan burits ner till garaget behövdes både planerings och vätskepaus. Jag är ju nu inte sämre värd än att jag kan ordna både öl och starksprit till frukost, vilket kanske påverkade resultatet en smula.

När grovjobbet så småningom var klart, stod det klart att det kunde behövas en platta som kunde fungera som bardisk. Sagt och gjort, tre fulla grabbar, en plånbok och en infångad, nykter Mette placerades i folkabussen (som Magnus köpt av en gammal hippie och målat om från regnbågens färjer till vit) och det bar iväg tll Ljusterös brädgård. Vad personalen tyckte om vår egen gå-före-i-kön-för-det-är-bröllop-policy vet jag inte, men de såg lite fundersamma ut när vi undrade om de hade synvinklar och infallsvinklar i tillägg till plattor och vinkelhakar.

När så den första bilen med ankommande gäster svängde upp på uppfarten var baren klar och pyntad med westernsmyckning såväl som neonljus och ingen som steg ur de ankommande bilarna hade möjlighet att passera utan att svepas in i humorns och dimmans värld.

Eftersom det faktist saknades prislista lyckades grabbarna att konstruera en egen och snabbt kostade en öl damerna en bystpåläggning på bardisken. Snabbt kunde bristerna i denna betalning konstateras då det fanns närvarande kvinnor som inte nådde upp att betala. Långt framskridna planer finns därför på att bygga små pallar som sedan namnsätts och blir personlig till ägaren. Kanske till kräftskivan?
Annars steg priserna i takt med fyllan och Jennie sa dagen efter att det var dyrt med vitt vin som faktiskt krävde tre uppläggningar på bardisken.


Kommentarer
Postat av: Jennie

Fin bar, fina barpojkar och trots det lite dyrare vin priset så betalade jag så gärna =) Baren va ju trots allt i lagom höjd för mig =)

2011-06-12 @ 19:44:35
Postat av: Victor

Jennie, du är en smutsig människa. Det värsta var nog att hon försökte betala på samma sätt på krogen. Och i taxin. Och senare på akuten... INTE OK JENNIE!!! ;)

2011-06-13 @ 19:52:02
Postat av: Jennie

Haha Victor nu är du inte snäll!! Det va ju du som va lite avundsjuk på att det gick att betala på det viset och att det inte fungerade för dig ;)

2011-06-15 @ 22:41:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0