Kinesande kineser

 
Den alltigenom demokratiska folkrepubliken Kina, som ju är så känd för sin demokratiska ledning och sin förkärlek för mänskliga rättigheter, riktar skarp kritik mot Sverige och vår poliskår.
Nu trodde jag för all del att vi i Sverige var så demokratiska och så ivriga att visa medmänsklighet och se till den enskildes rättigheter att allt från kommunism, islamism och nazism får passera utan politiska eller polisiära ingripanden. Vi låter ju bilar brinna och flygplan stå på marken för den demokratiska friheten. Men, det är klart, Kina har ju en mångårig historia av att värna mänskliga rättigheter, fri media och den enskildes rätt. Hade det inte varit så hade de haft Donald som ledare, såklart.
Det är klart att när ett av landets familjer nästa dör i nationalstaten Sverige måste landet agera snabbt och med auktoritet. Någon annan agenda än att värna den enskildes rätt har man ju inte. Naturligtvis ska familjen ha ett rum, även om det varken är beställt för natten eller om det saknas möjlighet. I hela världen är du ju också, i händelse av att detta inte är möjligt, vedertaget att man sover i receptionen. Stockholm är fullt av hotell som välvilligt tar emot hemlösa att sova i lobbyn (bara det inte är svenska pensionärer). Det är ju inte alls obehagligt för andra gäster heller.
Det som var lite udda med denna händelse var att polisen inte bara fanns att tillgå, de agerade också enligt svensk lag. Att bära ut demonstranter eller för den delen, ockupanter hör till deras uppgifter men trots avsaknaden av vinande batonger, smaken av pepparspray och klickade handfängsel menar alltså Kina att det är övervåld. Jag har en del att anföra angående Kinas egna demokratiska behandling av sitt folk.
Familjen, som blev körd till Skogskyrkogården där de hörde skrämmande djur, kan i alla fall vara glada att de hamnade på tunnelbaneavstånd från city och att det inte finns vilda pandor i Sverige. Hade de varit fotbollshuliganer hade de fått stiga av i skogen utanför Nynäshamn och hade de varit i Norge hade de fått sova i arresten med hotande åtal och böter till frukost. Frågan är om någon någonsin sett dem igen om det varit i Peking?
 
Man får anta att jag som svensk kan ta min familj, köpa en flygstol och åka till Peking för att bara promenera in i lobbyn i närmaste hotell och blåsa upp luftmadrassen. Kina är demokratisk, dess polis medmänskliga. Inget kommer att hända.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0